Home

Aurus – noua mașină prezidențială rusească! Inspirație pentru Rolls Royce?

Luni, 7 Mai, Vladimir Putin, a fost reinvestit în funcția de președinte al Federației Ruse. Surpriza ceremoniei a fost noua limuzină prezidențială de producție rusească, care a defilat prin centrul Moscovei. Proiectul de creare a unui noul model a pornit încă în 2012. Dar uite că 5 ani nu au fost de ajuns pentru inginerii ruși pentru a crea un design unic. Astfel, noua limuzină a lui Putin seamănă izbitor cu un Rolls Royce 🙂

Aurus vs Rolls Royce, sursa: Gazeta.ru

Automobilul face parte din proiectul „Kortej”, care, pe lângă mașina prezidențială își mai propune să lanseze un sedan, un minivan și o mașină de teren.

De ce Aurus?

Denumirea proiectului, cum și era de așteptat – trebuia să aibă o semnificație conectată cu Rusia. Aurus vine de la combinația cuvintelor „Aur” și „Rusia”. Modelul cu care s-a plimbat Vladimir Putin are denumirea Aurus Senat Limousine. Suma de vânzare a unui astfel de automobil blindat se crede că ar ajunge la cca 130 de mii de euro. În următorii ani, pe baza aceleiași platforme uzina planifică să mai lanseze un sedan Senat, un minivan Arsenal și un offroad care va purta numele Komendant. Toate automobilele au fost denumite în cinstea turnurilor de la Kremlin, iar promisiunea e ambițioasă – la anul acestea vor apare și în vânzare pe piața rusească. Sunt curios – oare ce modele vor copia de data asta?

sursa foto: kremlin.ru

Caracteristicile tehnice ale lui Aurus Senat Limousine:

Motor – V8, 4.4 L
Putere motor – 598 cai putere
Cutie – automată, în 9 trepte
Tracțiune – AWD (4×4)
Lungime – 6,62 m
Lățime – 2 m
Înălțime – 1,69 cm
Înălțime caroserie – 20 cm
Greutate – 6,5 Tone

Cât au cheltuit rușii pentru această plăcere?

Institutul NAMI, cel responsabil de proiectul KORTEJ au cheltuit pentru realizarea visului automobilistic nu mai puțin de 12,4 miliarde ruble rusești, ceea ce echivalează cu cca 165 de milioane de Euro. Deocamdată nu se cunoaște cine va fi producătorul automobilului, dar unele zvonuri spun că se iau în considerație fabrica UAZ, uzina de asamblare Ford din Rusia, SsanYong și Mazda.

Prezentarea noilor modele se va face în toamna acestui an la salonul auto de la Moscova.



Exit mobile version