Home

Cele 5 motive care m-au făcut să schimb banca unde mă deservesc financiar

5-motive-de-ce-am-ales-banca-micb

Există momente importante în viața fiecărui om. Uite că la începutul lunii noiembrie în viața mea a avut loc un eveniment foarte important, care necesita și un efort financiar. La 31 octombrie îmi expira cardul la banca unde mă deserveam. O bancă deținută de un investitor străin, cu renume bun, dar cu niște comisioane enorme, un client-bancă făcut la plesneală, cu token care trebuie să-l porți după tine și lipsă de flexibilitate.

Dar ceea ce mi s-a întâmplat săptămânile trecute a pus capac la toate. Atunci când am avut nevoie cel mai mult de cardul bancar și banii disponibili pe el – nu am putut să-i utilizez. Cardul precedent a expirat pe 31 octombrie, iar cel nou n-a fost emis nici pe 28, nici pe 29. Cu gândul că se va întâmpla în ultima zi, supriză: Pe 31 octombrie m-au anunțat că va mai dura vreo săptămână. Exact în unul dintre cele mai importante momente pentru mine, acea bancă m-a lăsat fără card și îmi impunea comision ca să scot banii de pe card la casă, lucru cu care nu am fost de acord. A trebuit să merg pe la bancomate ca să fac operațiunea fără comision (există limită de tranzacții/zi/card). Emiterea cardului a durat mai bine de 2 săptămâni 🙁

Argumentele de ce am decis să migrez la MICB:

Acest episod m-a făcut să renunț la serviciile acestei bănci, numele căreia nu am să-l pomenesc. Am decis să migrez la altă bancă. Recomandările pe care le-am primit de la colegi și prieteni a fost să încerc serviciile Moldindconbank (MICB). Eu am fost tot timpul sceptic cu referire la această bancă din cauza unor circumstanțe. Însă atunci când am analizat oferta lor prezentată pe site, trebuie să spun că sunt cu un cap peste serviciile care le oferă alte bănci la capitolul carduri și sisteme informaționale.

1. Bancomate cash-in

Asta înseamnă că, dacă ai de făcut urgent o plată cu cardul, nu trebuie să stai prin cozi la ghișee, dar mergi la un aparat din acesta și alimentezi cardul imediat. Potrivit datelor publice de pe site, banca are o rețea națională de peste 200 de ATM-uri, dintre care 51 sunt cash-in, care permit, printre altele și alimentarea, și eliberarea de valută.   

2. Aplicația mobilă

Demonstrația care mi-a făcut-o unul din colegii mei m-a convins imediat. Programul, disponibil și pe iOS și pe Android, e adaptat la cerințele anului 2017, te poți autentifica cu amprenta, poți retrage bani de la bancomat fără card, poți face transferuri rapide de pe telefon, poți bloca cardul, etc. Nu este asta încântător?

sursă foto: MICB

3. Web-Banking

E posibil să greșesc (nu am cum să verific asta), însă după spusele mai multor persoane, MICB are cel mai bun sistem client-bancă. Prin asta am în vedere că este cel mai ușor și simplu de folosit, te poți abona de la distanță, fără cereri și taxe, este construit intuitiv și cel mai important – accesul se face prin intermediul a oooooooooricărui browser, nu contează că folosești OS Windows sau OS Macintosh. În sfârșit s-a gândit cineva la utilizatori!

4. Transfer gratuit între cardurile MICB + transfer în afara țării

Nu știam până acum, însă în această rundă de documentare, am aflat că MICB are un serviciu unic pe piață: Transfer P2P (person 2 person). Este gratuit între cardurile MICB, care sunt cele mai multe în țară. Este un avantaj pentru mine, deoarece am multe cunoștințe și colegi ce au carduri aici. Foarte simplu ne putem transfera bani reciproc. Adițional, prin intermediul acestui serviciu poți transfera bani pe carduri din afara țării.

5. Varietatea de servicii + update-urile permanente la sistemele electronice

Până în prezent am fost clientul a două bănci. Inovația era la pământ acolo. Fooooarte greu se mișcau lucrurile. Când am înțeles că la MICB există tarife competitive, posibilitatea să ai câte 2 carduri (VISA + Master) pentru același cont, posibilitatea de emitere urgentă a cardului și update-uri constante la aplicația mobilă – a fost un semn pentru mine că trebuie să încerc serviciile acestei bănci. Am înțeles în ultimii ani că pentru mine e important ca bancă să inoveze și să se dezvolte din punct de vedere tech în permanență.

Nu aș vrea ca această postare pe blog să rămână doar o sinteză a documentării făcute în ultimele zile. Deja am completat o cerere pentru deschiderea de cont. Am optat pentru pachetul Optim, care-mi permite să am două carduri (VISA și MasterCard) conectate la același cont. Așadar, promit să revin cu un review al aplicației mobile creată de MICB. Atâta laudă și laudă demult n-am auzit, așa că neapărat am să fac un test despre cum funcționează și ce opțiuni oferă.

Merg să-mi iau noile carduri, instalez aplicația și după ce o testez revin aici cu detalii.  




#MICB #Pub #Carduri #Oferta 

Exit mobile version