Home

Care este costul de producție al unui iPhone X

Săptămâna trecută, Apple a prezentat cel mai puternic, dar și cel mai scump model de iPhone din istorie – iPhone X, un telefon cu capacități tehnice precum ale unui computer, cu recunoaștere facială și alte funcții care îl fac foarte apetisant. Și prețul este pe măsură.

Prețul în Moldova

Pentru un telefon cu o memorie internă de 65GB prețul de start în SUA este de $999, ceea ce înseamnă că în Moldova costul acestui telefon va ajunge la cca 1300 Euro, deci cel puțin 27 de mii de lei.

Cât costă producția unui iPhone X

Producătorii chinezi de hardware au ajuns la concluzia că prețul estimativ pentru producția unui iPhone X este de cca $412. Este cu 59% mai ieftin decât prețul de retail – $999 pentru modelul de 64GB.

Cea mai scumpă componentă – livrată de Samsung

Cea mai scumpă componentă din noul telefon este ecranul de 5.9 inch, care, surpriză, este produs de Samsung. Potrivit specialiștilor din industrie, Apple plătește $80 pentru o unitate. Alte surse spun că prețul pentru un ecran OLED este de cca $100.

La baza iPhone X stă un procesor A11 bionic, care costă $26. Senzorul 3D pentru scanare facială ajunge la un preț de cca $25, în timp ce panelul de sticlă de pe ecranul telefonului se ridică la $18. Costul unui set de memorie este de cca $45 pentru 256GB, produs de Toshiba, iar 3 GB de memorie operativă RAM sunt evaluați la cca $24, potrivit Phone Arena.

Trebuie să menționăm aici că nu toate cele 59%, bani puși deasupra la prețul de producție, ajung în conturile Apple. Gigantul american mai are costuri de marketing, transport și alte servicii, etc.

Vedeți mai jos un tabel, prezentat de aceeași sursă, despre costurile de producție pentru diferite modele de telefon:




Abonează-te aici la canalul meu de Youtube:

Exit mobile version