Home

(video) Cum va schimba tehnologia viața noastră în următorii 30 de ani?

tehnologie-schimbari-30-ani

Discutam într-o zi cu tatăl meu despre șocul pe care l-a trăit generația lor odată cu trecerea dintr-un sistem de informare închis, unde nu exista telefonie mobilă, Internet, computere, către unul în care toate acestea există. Și nu doar că există, dar se dezvoltă cu o viteză amețitoare, încât nu toți mai pot ține pasul cu ultimele noutăți și gadgeturi care afectează fiecare sferă a vieții: medical, auto, smart home, etc.

După acea discuție m-am întrebat: Dar oare la ce schimbări vom fi noi martori în următorii 20-30 de ani? Un articol pe care l-am citit săptămâna trecută vorbea mult despre mașinile care se conduc singure, falimentul companiilor de asigurări și ieftinirea medicinei.

Am vorbit despre asta într-un LIVE făcut pe pagina de Facebook:

Câteva gânduri din articolul cu pricina:

1. Apariția mașinilor autonome va duce la schimbarea industriei auto. Oamenii nu vor mai avea nevoie să cumpere/păstreze mașinile acasă. Vor comanda una de pe telefon, când vor avea nevoie și pe cât timp vor avea nevoie. Aceasta va transporta pasagerul la destinația dorită și ne va da posibilitatea să citim/lucrăm în timpul  cu pricina. Altfel spus, industria auto se va transforma într-o companie/companii de taxi enorme, cu flote uriașe, de unde vei putea închiria mașini doar în perioada care ai nevoie. Grație amplasării parcurilor de mașini, vom avea garanția că mașina e la scară în maxim 5 minute.

2. Mașinile autonome vor duce la falimentarea companiilor de asigurări. De ce? Pentru că numărul de accidente va scădea drastic. Un calcul statistic arată că mașinile autonome ar duce la salvarea a 1 mln de vieți omenești anual.

3.  În SUA, avocaţii tineri nu mai au job-uri. Soft-urile, precum IBM Watson, îţi dau sfaturi legale în câteva secunde, cu o acurateţe de 90%, versus 70% cât o pot face oamenii. Evident, este o statistică.

Dar tu, ce crezi că se va întâmpla în următorii 20-30 de ani? La ce schimbări tehnologice crezi că trebuie să ne așteptăm? Ce ți-ar plăcea să se întâmple?

Aștept comentariile tale mai jos 😉

P.S. Dacă îți place ce găsești pe acest blog, te invit să te abonezi la pagina de Facebook, la canalul de YouTube și la cel de Telegram.

Exit mobile version