Home

VIDEO. Călin Fusu caută proiecte în care să investească cel puțin 100 de mii de Euro

calin-fusu-interviu-dumitru-ciorici

Călin Fusu, antreprenor originar din R. Moldova, este în căutarea unor idei bune (inclusiv din MD) și este gata să investească în ele cel puțin 100 de mii de Euro. Despre asta și multe altele am vorbit cu el duminică într-un LIVE pe pagina de facebook (click aici pentru abonare).

Dacă te pasionează subiectele despre antreprenoriat, IT și dezvoltare personală, te invit să urmărești interviul mai jos. La secțiunea comentarii îmi poți lăsa mesaje. Printre subiectele abordate se numără:

  • Cum și-a început afacerile?
  • În ce proiecte a investit în ultimii ani?
  • Marea provocare a magazinelor online
  • Cât a plătit pentru a cumpăra Faces.md?
  • Cât la % din investiții s-au dovedit a fi de succes
  • Are peste 100 de mii de Euro pregătiți pentru investiții în proiecte inovatoare (vezi interviul pentru a afla domeniile)
  • Ce cărți recomandă (tinerilor) antreprenorilor?
  • The next big thing (viziunea lui Călin Fusu)

Vezi discuția mai jos:

***

Ce fel de proiecte caută Fusu

Fondatorul NEOGEN, Călin Fusu, se pregătește să facă noi investiții în startup-uri din Europa de Est. În cadrul unei discuții cu Dumitru Ciorici (co-fondator afaceri online în Moldova), transmisă în direct pe Facebook, Fusu a spus că este interesat de proiecte ce au tangență cu logistica.

Sursa s-a referit la două domenii care îl interesează în mod special (min 20.30 în video).

Primul domeniu

Călin Fusu: „Chiar am câteva direcții. În primul rând este vorba de zona de marketplaces – logistica. Având investiția în Vivre am realizat că e o problemă cu logistica în Europa de Est. Mai exact transportul de marfă, depozitarea, procesarea mărfurilor. Vânzarea de produse online crește, dar aducerea de la furnizor, distribuirea către client sunt aspecte la care s-a atras mai puțină atenție. Nu există soluții bine puse la punct pentru aceste lucruri. Mi-ar plăcea să găsesc specialiști în acest domeniu, care să optimizeze aceste procese”.

Al doilea domeniu

Călin Fusu: „În al doilea domeniu care mă interesează ar fi Employee Benefits/Retention. Noi suntem activi pe zona de recrutare personal (BestJobs), dar simțim că zona de retenție personal (cum administrezi acest personal) nu e suficient de bine dezvoltată: cum oferi beneficii, abonamente la săli de sport, asigurări de sănătate, pentru ca omului ăla să-i placă de tine ca angajator – este subdezvoltată”. Antreprenorul spune că se așteaptă la un serviciu integrat, care să ofere acces la mai multe servicii pentru angajați, totul realizându-se printr-un sistem de management online.

Călin Fusu a spus că este în căutarea unor echipe bune, cu un produs lansat, care are tracțiune. Potrivit lui, acesta este gata să investească cel puțin 100 de mii de Euro.

Călin Fusu este un antreprenor moldovean, fondator al Neogen, care deține în portofoliu BestJobs, Vivre și Zumzi. Înainte de criza din 2009, compania lui Fusu a reușit să atragă investiții din partea Tiger Global Management în valoare de cca 6 mln de Euro.

Exit mobile version