Home

Interviu pentru Rasputin: Marea provocare e cât de bine sortăm informația

Am avut plăcerea să ofer un interviu pentru publicația online Rasputin.md. Am vorbit despre mass-media, viitor, Internet, informația enormă din rețeaua Intenet care trebuiește sortată, etc. Printre cele enumerate, aș vrea să scot în evidență gândurile de printre rânduri:

1. Eu sunt adeptul formulei propuse de BBC – a informa, a educa, a distra (inform, educate, entertain)

2. Printre provocările actuale ale presei, se evidenţiază tot mai tare modul de a „împacheta” informația. Scriam și pe blogul meu, dumitruciorici.com, despre asta: Nu mai este suficient să faci jurnalism de calitate, este cel puțin la fel de important să știi cum să „împachetezi” informația.

3. Din păcate, mulți renunță la talentele lor prea devreme și succesul nu apare.

4. Investițiile în energie și dedicație pot fi mai importante ca banii.

5. Dacă până în 2009-2010 ne-am plâns că nu avem acces la informație, acum paradigma timpului s-a schimbat și avem atât de mult acces la informație, încât deja ne trebuie cineva care să o sorteze. De aceea, acel produs media care reușește cel mai bine să facă un sumar al știrilor atrage mai multă audiență.

6. Nu cred că victoria lui Iohannis s-a datorat internetului, ci votului de blam, adică un vot împotriva lui Victor Ponta.

7. Îmi plac foarte mult investigațiile jurnalistice și am un respect aparte pentru jurnaliștii care le fac. Partea proastă e că pentru a face o investigație, ai nevoie de un timp extins, în comparație cu producerea unei știri.

8. În viitor, fără îndoială, presa va fi într-o legătură foarte strânsă cu internetul.

9. Investițiile în calitate nu se răscumpără de fiecare dată.

10. Este bine că noi țintim sus, dar, în același timp, ar trebui să fim atenți la esența lucrurilor. Din păcate, în Moldova avem mulți jurnaliști și mai puțin jurnalism.

12. Sănătatea e foartea importantă acum. Nu la 60 de ani.

Exit mobile version