Home

Sfaturile lui Valeriu Nistor

Ieri seara am avut fericita ocazie să-l ascult pe Valeriu Nistor, country manager IBM România și președintele AmCham în statul vecin. Mulțumesc pentru această oportunitate Excelenței Sale dl Ambasador Marius Lazurca și Linei Grâu. Așa cum aceștia au decis să „împărtășească întâlnirea” și cu alții, am să le urmez exemplul și am să fac share unor idei comunicate de dl Nistor. S-ar putea să inspire pe cineva.

Citate din memorie, scuze dacă nu sunt foarte exacte:

  • „Succesul e amăgitor. Viața constă în călătorii și nu în obiective”.

(Invitatul serii de ieri consideră că după o lungă perioadă de activitate economică ajungi să înțelegi că primordial este procesul și nu obiectivul final pe care fiecare și-l stabilește. Asta nu înseamnă că ultimul e lipsit de importanță)

  • „Când am fost numit director mi-am spus: Plăcerea a durat o secundă. Super fine, asta e tot? Atunci am înțeles că a munci doar pentru obiectiv este greșit”. 

(ca și mai sus, este mai important procesul decât finalul)

  • „Și succesul și eșecul trebuie privite cu aceeași detașare”.

(O activitate intensă te consumă. Pentru ca să rămâi limpede oricând, nu trebuie să te îmbeți cu apă rece, nici fierbinte.)

  • „Fiecare are nevoie de un faliment în viață. Este o lecție pe care trebuie să o treacă toți”

(No comment. Subscriu. Lecție de 5*)

  • „Succesul în afaceri are în spate o idee, nu salariul. Cei care au reușit au fost motivați de o idee”.

(emoțiile sunt driverul)

  • „Când ajungi să știi mult și multe, devii victima autosuficienței, victima propriului succes, accepți cu greu alte păreri, nu recunoști că ai greșit”.

(avem multe exemple despre cei care pretind că știu tot)

  • „Daca nu ai făcut nimic pentru țară, înseamnă că nu ai de ce te plânge că lucrurile merg prost”.

(Cât de actual pentru R. Moldova 🙂 )

  • „Stați aproape de oamenii care dau feedback. Doar 13% din ei fac asta”.

(Confirm prin exemplul propriu. Deși uneori e dureros, util exercițiu)

  • „Cel mai mare miracol care i s-a întâmplat României în ultimii 500 de ani este integrarea în UE”.

L-am întrebat pe dl Nistor ce crede despre cei care merg să-și construiască viitorul în afara țării. A răspuns simplu: „Fiecare decide pentru sine. Dar trebuie să știe că întotdeauna va fi un străin acolo. Cu excepția copiilor care se vor naște în acea țară. Ei vor îmbrățișa din plin acea cultură”.

Despre Valeriu Nistor:
Este country manager IBM România și președintele AmCham în statul vecin, anterior a muncit 10 ani la Xerox, fost country manager Xerox România și Moldova, manager Xerox Austria timp de 2 ani.

Tatăl lui Valeriu Nistor este, cum s-a exprimat el, din Basarabia. În viziunea sa România și R. Moldova sunt aceeași țară.

Exit mobile version