Home

Filmul PLDM “8 ani de minciună” a fost gândit și realizat greșit

Nu mă consider mare specialist în regie sau ecranizări de filme, dar părerea mea umilă este că filmul “8 ani de minciună”, realizat de PLDM, este prost construit. Nu știu cine este responsabil de “producțiile cinematografice”, dar, după mine, s-a uitat de niște lucruri importante. Deși “pelicula” aduce noutăți interesante pentru opinia publică – avionul cu droguri, înțelegerea despre vinuri cu Lujkov – din păcate, “ecranizarea” suferă la capitolul credibilitate.

Poate ar fi un film bun pentru mediul rural, dar oamenii informați este greu să-i convingi cu astfel de “scurtmetraje” – fapte și lucruri relatate de un “povestitor” din spatele cadrului. În forma dată, poate fi promovată orice banalitate spusă în strada – nicio dovadă, niciun om viu sau declarație, nicio probă dintr-o sursă alternativă credibilă. Comparat cu “blockbusterele” Omega, filmul PLDM nu face trimitere la nicio sursă, niciun document – deci, net inferior capodoperelor comuniștilor, care, culmea – sunt pline de minciuni.

Realizatorii filmului PLDM “au uitat” sau nu i-a dus capul să includă imagini cu bătrânii îmbrânciți de comuniști pe scările guvernului,  despre cum vorbește Voronin despre FMI ca despre o femeie ușoară, limbajul de mahala al liderului comunist, documentele desecretizate în care Greceanîi recunoaște starea falimentară a țării, declarațiile martorilor vii care au avut de suferit de pe urma PCRM, proprietățile lui Voronin de la Țiganca, sediul de 10 milioane de euro al PCRM, etc. Și lista poate continua.

Simplu ca bună ziua. Păcat că un partid atât de important face lucruri atât de ieftine. Poate ar fi cazul ca liberal-democrații să apeleze la serviciile Omega. Ei se pricep mult mai bine la astfel de lucruri. Asta doar dacă-și doresc un produs într-adevăr bun… sau cel puțin de campanie.

Vedeți aici filmul PLDM
Vedeți aici filmul Omega

P.S. Despre filmul Omega s-a discutat în presă 2 săptămâni. Despre filmul PLDM – mai puțin de jumătate de zi.

Exit mobile version