Home

Cum am început a realiza emisiuni pentru UNIMEDIA

În fiecare zi “ne lovesc” şi “visăm” gânduri la New Media Group – idei una mai năstruşnică decât alta. De mai multe săptămâni visam cu ochii deschişi să construim un studiou al nostru pentru producţia de emisiuni video. Pentru a face acest lucru, este nevoie de investiţii substanţiale şi pregătirea platformei on-line. Cu partea a doua e mai simplu, însă la capitolul studiou – ne-am lovit nas în nas cu norocul – Radio Vocea Basarabiei şi Basarabia1 au acceptat să devină partenerii noştri în realizarea emisiunii electorale – Duelul politic, prima ediţia a căreia o puteţi urmări pe UNIMEDIA (Eduard Muşuc VS. Dorin Chirtoacă).

Fuga prin oraş!

După ce duminică ne-a ieşit unul din cele mai bune comentarii LIVE, luni ne-am pus pe treabă. Până seara, Tudor vorbise cu invitaţii, Vasile pregătise un banner de fundal de 6×2.5m,  iar a doua zi dimineaţa eu fugeam cu el la tipografie prin regiunea Poşta Veche. Tipografia dată se laudă că face totul rapid şi dacă au bannerul la ei, în câteva zeci de minute e gata. Problemă – dacă efectuam transfer bancar, exista riscul ca banii să nu ajungă în timp şi să rămânem fără banner. Am băgat adââââââânc mâna în “buzunarul” NMG şi am scos bani cash, lăsându-i gaj la compania de tipar.

Dialog constructiv!

Când venisem la birou toţi stăteam pe ace – reuşim sau nu? Va fi totul bine sau dăm în stâlp? La 11.00 telefonez la tipografie şi îi întreb:

– Când e gata?
– Mâine dimineaţă puteţi să-l luaţi!
– Nu! Eu am nevoie de el azi!
– Cred că putem face să-l luaţi azi pe la 5-6.
– Nu! Eu am nevoie de el la ora 14.00
– Hmmm….

Aşa a încheiat persoana de acolo dialogul. Înţelegând că e risc mare, i-am scris şi un email drăguţ în care i-am explicat frumos domnului că dacă nu-l iau cel târziu la 15.00, atunci la 16.00 nu voi avea background pentru emisiune. La ora 14 îmi sună telefonul mobil şi aud în receptor: “Banner gatov” 😉

Vasile a dat o fugă să-l aducă, în timp ce eu puneam la punct ultimele detalii din interviul cu Rodica Ciorănică. La 16.04 au început filmările, cu bannerul deja agăţat pe fundal;)

Ultima sută de metri!

Când toţi plecaseră de obicei acasă de la serviciu, noi abia ne încingeam. În jurul orei 19.00 primisem 8GB video filmat şi montat. De la 19.00 şi până pe la 22.00 am testat diferite programe video, render pe Mac ( al lui Vasile;) ), programarea playerului video, ştire de lansare, pentru ca pe la 23.00 emisiunea de aproape 100 Mb să ajungă on-line, gata de vizualizare pentru publicul larg. În ultima oră a zilei, am ieşit din birou, şi, obosiţi peste măsură, dar mulţumiţi de un nou pas înainte, am plecat spre casă.

Suntem conştienţi de greşelile făcute şi “străchinile” în care am călcat, dar acestea sunt practic inevitabile “prima dată”. Suntem gata să primim obiecţii pipărate şi recomandări utile, pe care le aşteptăm la rubrica comentarii de mai jos – structurate frumos şi decent;)

P.S. A început votarea în cadrul festivalului Blogovăţ, motiv pentru care vedeţi butonul de pe coloana dreaptă-sus. Nu l-am pus pentru că aş vrea neapărat să câştig(am mari dubii că am fost cel mai tare din parcare), ci mai degrabă pentru a promova Blogosfera moldovenească 😉

Exit mobile version