Home

CRIZA – încă o problemă pentru partidele din opoziţie

Fraţilor, nu e de glumă. Deşi râdem şi facem haz de cuvântul “criză”, aceasta ne va lovi în următoarea perioadă mai crunt decât ne-am putea imagina. Guvernanţii ne mint de îngheaţă apele că “la noi nu e criză”, că “la noi totul este sub control”, realitatea însă, loveşte în fiecare zi omul simplu – aceştia închid (vând) magazine, afaceri, personalul din fabrici este disponibilizat, instituţiile financiare cunosc o reducere drastică de profit, revistele mondene primesc aproape de 2 ori mai puţină publicitate, iar economiştii prognozează după alegeri un colaps economic. Şi toate acestea se întâmplă în Moldova.

Nimeni nu vorbeşte despre aceste lucruri, şi poate mai grav este faptul că la un moment dat populaţia va fi lovită ca de un fulger de… lipsa banilor. Şi nu va şti de ce, de unde şi cum s-a întâmplat asta!

Grecii cer băncilor să-şi retragă filialele din Europa de Est, economia Austriei ar putea intra în colaps după toate împrumuturile/creditele, România disponibilizează zeci de mii de oameni de la serviciu, economia Germaniei va ajunge la sfârşitul acestui an la punctul 0 – atunci când izbuncnesc revolte sociale, iar la noi, în frumoasa ţară Moldova – totul e bine. Cum poţi să spui asemenea tâmpenii?!

Şi asta este doar jumătate de problemă. Vin alegerile, până atunci vom resimţi criza doar superficial pentru că PCRM se va strădui să acopere toate “crăpăturile” din economie care “se desfac” în fiecare zi. Să presupunem că la 6 Aprilie ne vom bucura toţi că opoziţia a câştigat alegerile. Gândul care mă roade acum – democraţii ar putea veni la putere pe fondul unei crize puternice, care, după toate calculele ne va afecta dur până la sfârşitul anului. Din 2009 până în 2011 populaţia va simţi iar ce înseamnă sărăcie şi în 2013, de dragul vremurilor bune, (bat în lemn) va vota din nou Partidul Comuniştilor. Istoria se poate repeta – povestea “democraţilor” anilor `90 şi venirea comuniştilor la putere în 2001. Cum vi se pare scenariul?!

Un prieten mi-a trimis un link al unui articol (Failure to save East Europe will lead to worldwide meltdown) în The Telegraph, unde autorul încheie în felul următor: Focul este pe cale să izbucnească. Sunt pompierii gata?! Recomand să-l citiţi!

Exit mobile version