Home

Detalii despre “căderea” serverului UNIMEDIA

Nu e secret deja că în seara de Vineri, 30 ianuarie, serverul NMG a fost ţinta unui atac. Acesta a făcut imposibilă accesarea site-urilor companiei noastre şi a blogurilor găzduite din reţea. Atacul a fost organizat de pe 4 IP-uri care aparţin Germaniei, Rusiei, Franţei, SUA şi a avut 2 componente:
1. Flood puternic
2. Inserarea unor scripturi de atac ciclic asupra serverului New Media Group. Astfel, orice restart al serverului se solda cu incapacitatea acestuia de a funcţiona (verificarea mapelor de pe server a făcut ca procedura de restabilire on-line să dureze).

Atacatorii au încercat să execute comenzi de copiere a informaţiei, fapt ce nu le-a reuşit graţie sistemului de protecţie al serverului. Această operaţiune poate fi executată doar de un număr foarte restrâns de persoane.

În cursul zilei de azi, NMG a făcut plăţile necesare pentru achiziţionarea de soft licenţiat, care urmează să fie instalat pe un nou server care va gădzui doar produsele NMG. Acesta (HP Original) are o capacitate de câteva ori mai mare şi este echipat cu 8GB RAM, 2 x Quad-Core Intel Xeon de 2GHz, 2 HDD de 1 TB şi va fi “decorat” cu soft licenţiat începând cu luni. Astfel, în decursul săptâmânii viitoare, flood-urile organizate nu vor mai reprezenta o problemă atât de mare. Totodată, vom încerca să securizăm la maxim produsele NMG, astfel ca întâmplările de genul celor de ieri să nu mai aibă loc.

Exit mobile version