Home

“Specialiştii” din Partidul Comuniştilor

Unii elogiază Partidul Comuniştilor că are oameni foarte buni pe plan strategic, foarte bine pregătiţi, revista VIPmagazin chiar îl caracterizează în numărul recent pe Mark Tkaciuc (unul din membrii PCRM şi consilierul preşedintelui Voronin) ca fiind “unul dintre cei mai abili şi ingenioşi politicieni din Moldova”, că “a dat lovituri de maestru de mare clasă, demne de toată admiraţia”. Ce mai… “maieştri şi stele în marketing politic”.

DAR

Ce mă miră este faptul că aceşti “ingenioşi” şi “maieşti” nu pot prevedea nişte lucruri simple, care acum joacă festa la imaginea întregului partid. Mă refer aici la “povestea bradului”, întâmplător sau nu, “pierdut în misiune” şi în acest an.

Haideţi să vedem cele doua situaţii care ar fi putut să se întâmple şi anticiparea rezultatului lor:

Scenariu 1:
Chirtoacă aduce şi instalează bradul în centrul capitalei. Nu întâmpină nicio problemă, poliţia i se supune, nimic neobişnuit.
Rezultat: O ştire că Primăria capitalei a inaugurat pomul de Crăciun. În următoarea zi subiectul este uitat.

Scenariu 2 (care s-a şi materializat):
Chirtoacă încearcă să aducă bradul, dar pe drum este arestat şi furat de poliţie. Şoferului maşinii îi sunt luate documentele, bradul rămâne sechestrat, ceartă cu poliţia, subiect de presă pentru fiecare zi şi seară la ştiri.
Rezultat: Zeci de ştiri la subiect, emisiuni, declaraţii, evenimente, solidarizări, apariţii TV, atenţia comunităţii europene, mediatizare excesivă în presă şi pe internet, imagine pozitivă cu carul (şi un pic negativă) pentru primarul Chirtoacă, publicitate pentru acesta (fie ea şi negativă, tot publicitate rămâne). Vă mai miraţi acum de ce ratingul vicepreşedintelui PL continuă să crească în sondaje?!

Pentru ăia cu secera şi ciocanul în frunte era mai favorabil scenariul 1. Din păcate pentru ei şi din fericire pentru primar, au ales 2. Cu astfel de strategii, acolo şi vor ajunge – pe locul 2.

Concluzie:
Încă un bec spart în capul PCRM. Comuniştii nu-şi dau seama că de fapt prin aceste acţiuni nu-i fac decât bine lui Chirtoacă, care creşte pe spatele “prostiilor” lor şi nu pe contul competenţei lui (nu neg că o are).

Exit mobile version