Home

“Băţul” cu 2 capete

Din păcate, în Moldova nu avem un Adrian Sîrbu (şeful trustului MediaPro) sau un Vîntu (şeful Realitatea), ambii din România, care ar putea investi pe on-line în ideile oamenilor creativi. Din fericire, în Moldova există foarte multe idei bune, care însă, se lovesc mai tot timpul de zidul impenetrabil al insuficienţei fondurilor pentru investiţii sau de “piaţa care stă încă cu biberonul în gură”.

Pe de altă parte, este foarte bine că nu există un Sîrbu şi un Vîntu, care ar arunca cu banul. Vă spun şi de ce. Condiţiile “vitrege” ale pieţei, instabilitatea ei şi lucrul sub tensiune te mobilizează la maxim. În consecinţă, rezistă doar cei cu adevărat puternici, doar cei inspiraţi de viziune.
Gândul că la sfârşitul lunii trebuie să dai salariile, să păstrezi stabilitatea emoţională a echipei (lucru extrem de important), să-ţi asiguri rezerve pentru investiţii (pentru ca în final să devii profitabil) reprezintă probabil cel mai mare impuls mobilizatoriu şi de responsabilitate. Acestea deschid al doilea focar de energie în tine şi sunt “mâncarea” care te provoacă să crezi că “dacă s-a putut odată, înseamnă că se poate şi a doua oară” atunci când greul pare să te pună la pământ. Orgoliul şi siguranţa de sine îţi spun că poţi mai mult decât ai reuşit până în prezent. Deci, continui.

Şi faptul că nu avem un Sîrbu sau un Vîntu este păcat – probabil am avea o altfel de piaţă. Este şi bine în acelaşi timp, pentru că ajungi să te cunoşti pe tine şi limita până unde poţi continua, fie ea aici, undeva aproape, sau acolo… unde ajung doar cei cu adevărat puternici! 

Exit mobile version