Home

Shopping Malldova privit altfel!

Am vizitat Shopping Malldova de 2 ori. Prima dată în viteză şi cu un scop foarte “îngust”, a doua oară – în acest week-end cu gândul de a face o scanare mai amănunţită, focusată mai ales pe aspectul calitativ. Sincer, am rămas plăcut surprins! Uitând de faptul că foarte multe magazine încă nu sunt deschise, de formularea “ne vedem la Malldova” (la Italia, la Romania), mall-ul a reuşit să-mi creeze o dispoziţie bună. Iată de ce:

1. Un alfel mod de a gândi în afaceri
Brandurile noi de pe piaţa noastră care îşi au “cuibul” în mall sunt coordonate de manageri care pun accent pe satisfacţia clientului. Se simte educaţia oamenilor care se ocupă de vânzare, ba chiar am înţeles că unele magazine au adus şi traineri special pentru a antrena personalul în comportament. Nu ştiu dacă ceilalţi au sesizat acest lucru, însă eu l-am “mirosit”.

2. Oamenii în Moldova totuşi vorbesc româna
Spre deosebire de alte magazine din Chişinău, la mall am fost întâmpinat doar în româna, fapt ce mi s-a părut absolut extraordinar. E şi normal ca în sfârşit oamenii să conştientizeze că activează pe o piaţă unde mai mult de 60 % vorbesc română (unii se fac într-o ureche şi îi zic moldovenească).

3. Românii vin la Chişinău
Managerii magazinelor sunt chiar din România. Nu ştiu dacă s-au stabilit cu traiul aici, dar se pare că sunt foarte dedicaţi pentru a ridica vânzările şi standardele cu care ne obişnuisem deja. +1 la capitolul calitate!

4. Toţi cumpără!
Într-adevăr, dacă mergi la mall nu ai cum să nu-ţi cumperi ceva. Lume destul de multă, toţi cumpără, preţuri de toate felurile, varietate mare. Sunt sigur că va fi un succes pentru majoritatea proprietarilor de magazine din Malldova.

5. Diverta
Este pentru prima dată când găsesc la Chişinău cărţi pentru care mergeam în România. Nu sunt foarte multe, însă chiar şi acest fapt reprezintă un început bun. Cu plăcere am cumpărat una şi simt că va deveni un hobby ori de câte ori voi merge la Diverta 🙂

Concluzie: Deşi iniţial priveam negativ acest proiect, modul de abordare a lucrului echipei de marketing Shopping Malldova, pregătirea minuţioasă a detaliilor lansării, standardele case se impun la mall (cel puţin acum la început), atmosfera, limba de comunicare şi magazinele super încăpătoare mă fac să cred că este o investiţie utilă pentru Moldova. Aceasta va spori şi mai mult concurenţa dintre centrele comerciale, fapt din care vom avea de beneficiat cu toţi.

Suntem pe calea cea dreaptă 😉

P.S. Poate a ieşit prea pozitivă însemnarea, însă mall-ul merită de vizitat.

Uptade: Am schimbat titlul postului deoarece semana izbitor cu unul de pe un alt blog 😉

Exit mobile version