Home

Orange Moldova dă în gropi cu oferta 3G şi preţul pentru iPhone

După ce a beneficiat de avantajul de a cunoaşte preţul serviciilor 3G oferite de Moldcell, compania operată de France Telecom “o dă în gard” cu oferta de acelaşi tip lansată pe 1 noiembrie. Mai mult decât atât – chiar şi preţul pentru iPhone este unul exagerat, dacă îl comparăm cu oferta “filialei” din România.

În mod normal, dacă lansezi un serviciu (fiind al doilea pe piaţă), tinzi să ai o ofertă mai bună. Modul în care a acţionat Orange mi se pare total negândit. În timp ce la Moldcell dai 140 lei/lună şi ai 7.2 Mbps viteză + 5Gb trafic, la Orange plăteşti 150 lei/lună şi obţii doar 250 MB trafic.

Preţul minim al unui Iphone 8GB este de cca 6700 lei – foarte scump dacă îl comparăm cu oferta Orange din România, care începe cu 179 euro per device (e drept că abonamentul te costă mai scump).

Pe lângă aceasta am fost dezamăgit de “gălăgia” pe care ar fi trebuit să o facă Orange cu lansarea Iphone. Pot spune că am fost prezent şi la lansarea iPhone în România (22 august). Nu se compară atenţia dedicată acestui device de moldoveni şi de români. Vecinii au fost peste noi la acest capitol.

Deşi Orange Studio este o idee frumoasă (şi e pusă în practică chiar destul de drăguţ), preţurile rămân să fie pata mare pentru startul bătăliei pe segementul de 3G.

Mai jos vă propun să vedeţi câteva photo din seara lansării la Chişinău, realizate cu un Iphone, de această dată 2G;)

Lansarea Orane Studio / Înghesuiala de afară

Înghesuiala de jurnalişti prezenţi în Orange Studio înainte de deschiderea magazinului

Oferta de IPhone-uri

Update:
Puteţi citi despre comparaţia ofertelor 3G pe blogul lui Vasile Galuşca.

Exit mobile version