Home

New Media şi foarte mult social networking!

Deşi am foarte puţin timp, nu pot să mă abţin să nu pun câteva comentarii despre conferinţa din Macedonia, care a durat destul de puţin şi pe alocuri superficială.

despre partea oficială…

* Conferinţa a adunat cheltuieli de vreo 200 000 euro (după estimările meie),  a excelat în organizare, însă a lăsat lacune destul de importante la capitolul conţinut. Când mă refer la “găuri” am în vedere faptul că am discutat/analizat influenţa reţelelor sociale, impactul portalurilor media şi de tineret în educaţia non-fomarmală, securitatea datelor personale şi a portretelor on-line, dar nu am ieşit cu un outcome concret. Putem spune că a fost o şedinţă de informare mai mult cu idei “neconturate” şi “nefinalizate”.

* Ministrul Dezvoltării Informaţionale din Macedonia este un tânăr de vreo 28 de ani, care ştie tot ce mişcă în tehnologiile moderne şi care vorbeşte o engleză bună (ceea ce nu pot spune despre omologul moldovean).

* La capitolul on-line, Macedonia se află un pic în spatele R.M., deoarece afaceri on-line practic nu există în această ţară. Una din problemele enumerate frecvent este lipsa content-ului de calitate.

* La conferinţă a fost invitat şi Thomas Bauer – expert (om de ştiinţă) în comunicare şi media (şi multe altele pe lângă acestea) la universitatea din Viena. A vorbit despre nişte lucruri foarte profunde, la care am să revin. Informaţie foarte grea, dar şi interesantă despre abordarea mass-media!

Concluzia: Au fost productive discuţiile despre comunicarea media, interconectarea facebook cu viaţa reală, facebook – opportunity or threat. Am aşteptat mai mult de la secţiunea bloguri şi dezvoltarea portalurilor de tineret unde programul a fost limitat doar la prezentări.

 despre partea neoficială…

* deşi la Ambasada Macedoniană au aplicat pentru viză persoanele Dumitru Iovu şi Dumitru Ciorici, primul a primit viză cu numele Dimitru Iovu. (nu prea înţeleg cum e posibil să o dai în bară atât de tare).

* AirMoldova nu poate face diferenţa între Dumitru Iovu şi Dumitru Ciorici. Toate bagajele purtau eticheta Dumitru Iovu.

* La 6 dimineaţa, în cursa Chişinău – Budapesta operată de CarpatAir, toată lumea a servit cafea şi ceai. Doar Dumitru Iovu şi Dumitru Ciorici au servit vin – Cabernet. Deşi stewardessa a zis că nu servesc vin dimineaţa, am convins-o că suntem mai mult decât de treabă şi merităm a fi răsplătiţi deosebit (nu în zadar avem paşapoarte albastre:).

* La hotarul macedonian, vameşii  au uitat că ştampila se pune pe viză şi au pus-o pe altă pagină a paşaportului. Ulterior au zis că ar fi bine să mai aplice una. Nu s-au gândit mult şi au mai trântit un “geamăn”. Astfel, Dumitru Iovu, oficial a intrat de 2 ori în Macedonia, însă, sărăcuţul – a ieşit doar odată 😉

despre altele…

În aeroportul din Budapesta nu m-am cuminţit să nu umblu după idei fascinante. Am dat peste un panou care mi-a plăcut mult – un mesaj simplu, dar care are o încărcătură emoţională plăcută. Take a look!

Concluzii:  A fost foarte distractiv: împreună cu Iovu am reuşit să spargem reţeaua Wi Fi din aeroportul Budapesta, am glumit mult, am dormit în aeroport, am stat într-un hotel de 5 stele, am făcut degustaţie de whisky, am vorbit cu moldovenii în engleză, am învăţat cuvinte indecente în macedoniană şi cea mai tare fază… aveam radio în duş. Ideie genială, care te predispune pe toată ziua înainte. La vederea acestuia, unul dintre participanţi a exclamat: “Guys!!! This shower it s incredible, it has more buttons than my father’s  car!”.

Exit mobile version