Home

Wireless Internet – o metodă de a atrage clienţii!?

Ieri seara, după ce soluţionasem toate problemele “oficiale şi neoficiale”, coboram pe strada Puşkin spre Sun City şi str. Varlaam. Dintr-o curiozitate am deschis mobilul pentru a vedea cum stăm cu Wi-Fi-ul în Chişinău. Am fost mirat şi totodată plăcut surprins să număr de la str. Kogălniceanu până la Ministerul Dezvoltării Informaţionale (interval de 4-5 străzi) peste 25 de reţele wireless. Deşi 80 % din ele erau parolate, am găsit şi câteva Hot Spot-uri free, unde poţi accesa internetul fără a fi nevoit să plăteşti.Dacă aveţi Wi Fi la telefon şi urgent nevoie de reţeaua WWW vă recomand:

1. Villa Pizza (langă USM)
2. Locul din faţa liceului “Gheorghe Asachi” (lângă Casa Presei)
3. McDonalds (centru)

Internetul Wi Fi a început să devină foarte popular şi accesibil în localurile din Chişinău. Totodată, acesta a devenit un instrument prin care managerii încearcă să atragă noi clienţi, care, de la un timp fie dispun de un telefon performant (care are facilitatea Wi Fi) sau un notebook. Astfel, pe lângă consumaţia pe care o achită, clientul primeşte şi “cadoul” de a naviga gratuit pe internet.

Nu au rămas în urmă nici băncile. Una din ele deja şi-a instalat sistem wi-fi accesibil gratuit pentru fiecare din clienţii băncii. În calitate de vizitator al acestei instituţii am rămas foarte mulţumit, pentru că în timpul cât am aşteptat efectuarea operaţiunilor nu am mai scuipat în pod cum făceam alte ori.

Concluzie: +1 celor care utilizează această şmecherie ieftină pentru a atrage clienţi => profituri.

P.S. Deşi eram pe strada Puşkin, una din reţele se numea “bodoni 🙂

Exit mobile version