Home

10 greşeli fundamentale ale Jurnal de Chişinău/JurnalTV

Deşi sunt multe de spus, o să încerc să fiu succint. Val Butnaru, directorul Jurnal de Chişinău a lansat de curând televiziunea on-line JurnalTV – o iniţiativă lăudabilă, care va dinamiza piaţa media locală de pe on-line.

Din păcate, iniţiatorii au făcut o serie de greşeli legate în lanţ, care după părerea mea au afectat promovarea şi calitatea televiziunii on-line, cu averse şi în “grădina” ziarului.

Aprindem lumina şi numărăm punctele negre în ordine cronologică:

1. JurnalTV se lansează peste pagina de internet a Jurnalului de Chişinău la adresa: www.jurnal.md.
2. Toate meniurile JurnalTV sunt goale. Nu există nici măcar o adresă de contact. Site-ul este lansat cu mari neajunsuri şi nefinisări. La peste 2 săptămâni, nu se văd mari schimbări.
3. JurnalTV uită să pună contor de trafic pe prima pagină timp de câteva zile.
4. Pagina de internet a Jurnal de Chişinău este mutată pe adresa: www.jurnal.md/jurnal
5. Pagina de internet a ziarului este mutată de astă dată la ziar.jurnal.md
6. Alături de materiale video, JurnalTV plasează şi text. Pentru ce atunci există pagina ziarului? (site-ul ziarului ajunge să fie vizitat de cca 500 de vizitatori. Înainte de lansarea JurnalTV erau cca 2500).
7. JurnalTV pare să nu aibă un obiectiv şi un scop bine stabilit. Este neclară strategia de dezvoltare.
8. La o prezentare publică a produsului, iniţiatorii spun că “recunoaştem că acest site practic nu are design”.
9. Ultima lună aduce o scădere bruscă a vizitatorilor jurnal.md

10. Cel mai şocant lucru pentru mine a fost faptul că am regăsit forma de comentarii de pe LadyClub.md copiată şi multiplicată pe www.jurnal.md. Nu am să comentez acest gest, dar pot spune că nu m-am aşteptat la acest lucru de la o instituţie precum Jurnal de Chişinău.
Vedeţi mai jos cum arată Jurnal (în prima imagine) în variantă LadyClub.md (a doua imagine). Nu mai vorbesc de fonul dungat inspirat de pe play.md

Exit mobile version