Home

День труда la Bier Platz + 2 picături de salsa şi una de retro

Pentru unii o zi obişnuită, pentru alţii ce mai – sărbătoare nu alta, Ziua Muncii trecu iar în vizită pe la Chişinău. Odată cu ea şi soarele s-a înduioşat de feţele noastre mâhnite şi a ieşit să ne salute pe parcursul zilei.
După ce am pus la punct câteva detalii tehnice pentru NMG, spre seară am ieşit cu băieţii la Bier Platz la o bere. Trebuie să mărturisesc că nu ne-am pornit într-acolo, dar aglomeraţia mare din alte localuri ne-a “obligat” să mergem la localul nemţesc, care la momentul lansării m-a entuziasmat, acum e la sf. preferinţelor.

De la o vreme, nu iubesc BierPlatz-ul – s-a transformat într-un local foarte gălăgios, unde abia de te poţi auzi, plin de fum de ţigară, motiv pentru care refuzăm să-l vizităm.

Până aici nimic neobişnuit. Ne-am aşezat la masă şi am comandat:
1. Două beri Becks
2. O bere Tuborg Green
3. O bere Carlsberg
4. O bere Stella Artois
5. şi doi peşti săraţi

Făcusem comanda pe la 19.45 şi am stat în local până pe la 20.45, savurând berea şi discuţiile despre stiluri de management. Zâmbete, voie bună şi bancuri la nivel înalt, toate stropite cu bere bună şi peşte sărat.

Ne pregăteam să plecăm şi am cerut nota. Verificând-o am observat că aceasta conţinea următoarele:

1. Două beri Becks
2. O bere Tuborg Green
3. O bere Carlsberg
4. O bere Stella Artois
5. O bere Starâi Melinic
6. O bere Carlsberg la halbă
7. şi 5 peşti săraţi

…tipărit la ora 19.35

Ne-au crezut de ieri probabil. În astfel de cazuri suntem gata de scandal. Am hotărât să ne cerem drepturile politicos – aş fi înţeles dacă greşeala era într-o bere, dar chiar şi bunica şi-ar fi dat seama că s-a dorit să fim “storşi” de aproape 100 de lei.
Am chemat-o pe chelneriţă, o doamnă bine-făcută de vreo 30-35 ani, şi i-am cerut să ne aducă nota noastră. Doama s-a arătat foarte convinsă că nu este nici o greşeală şi “rânduiala” nu poate fi greşită.

A urmat următorul dialog:
Noi: Doamnă, nota este greşită, şi vă rugăm s-o retipăriţi
Ea: Ne mojet bâti!
Noi: Doamnă, aceasta nu este nota noastră!
Ea: Net, ăto vash shiot!

Ne-am enervat şi am rugat să cheme managerul localului, la care ea a luat nota şi a zis că se duce să verifice dacă s-a greşit ceva. Plecase!

M-am rididcat şi am plecat să caut managerul. L-am rugat pe un chelner să-l cheme. După 5 minute de aşteptare, nu venea nici managerul, nici nota de plată.

Deşi eram toţi grăbiţi, am hotărât că până nu se rezolvă nu plecăm.

M-am ridicat a 2-a oară şi am rugat un alt chelner să cheme managerul. Peste câteva minute s-a apropiat şi managerul, o doamnă la fel de bine făcută, care ne-a spus acelaşi lucru: “Nu poate să fie greşit”. I-am spus foarte clar şi răspicat că “noi de aici nu plecăm până nu ne aduce nota noastră“. Doamna a făcut ochii cât cepele şi a zis că acuş verifică. Totodată am rugat-o să ne aducă condica de sugestii şi reclamaţii, la care ea ne-a răspuns: “Condica noastra s-a terminat şi peste câteva zile ne vor aduce alta, din păcate nu avem una la moment”. “Peste câteva zile vom veni şi vom nota faptul că am fost traşi pe sfoară şi că nu aţi avut condică”, a sărit unul dintre noi. S-a întors şi a plecat.

Colegii telefonaseră şi aflaseră exact ce prevede legea în astfel de cazuri: “În orice moment, localul trebuie să dispună de o modalitate de înregistrare a plângerilor clienţilor” se spune în documentele oficiale, pe care BierPlatz le ignoră cu zâmbetul pe buze (Cei de la protecţia consumatorului ar fi cazul să le facă nişte vizite).

Era deja 21.15 şi nota noastră finală nu apărea. Peste câteva momente… suprizăăăă, fără scandal şi tam-tam a venit şi nota noastră, de această dată – corectă.
Am zâmbit uşor, am achitat preţul şi am plecat…cu foarte mare probabilitate de a nu ne mai întoarce vreodată.

Off…ce ghinion au toţi cu noi. În toate localurile în care au mai încercat astfel de lucruri, deşi nu eram doar după o bere, de fiecare dată s-au văzut nevoiţi să tacă mâlc şi să aducă nota corectată. Săracii… Nici a trişa măcar nu sunt în stare.
Odată ne-a fost inclus în nota de plată mai puţin decât consumaserăm. Am chemat chelnerul, i-am explicat că am consumat mai mult, ea a retipărit nota, am plătit şi i-am lăsat şi un bacşiş bun.

La plecarea din BierPlatz am luat cu noi şi nişte foi volante, pe care scria:

“Acţia Valabilă fiecare joi!”

Bravo bre…Nici a trişa nu ştiţi şi analfabeţi sunteţi.

Citiţi aici cum un alt blogger a fost furat la Bier Platz.

În drum spre casă am trecut pe la Salsa Party. Nu au lipsit întâmplările urâte cu garda de la intrare care se dă mare şi tare, dar care abia poate citi. În cele din urmă s-a rezolvat!

Tot la Salsa Party, Macho Man-ul Artur Gurău a cucerit tot ce se putea de cucerit pe танцпол. Ne-am salutat şi am continuat să dăm din fese. Diferenţa era că el o făcea cu toate fetele, noi cu fetele noastre ;).

După 10.30, la Salsa nu mai aveai unde să dansezi – plin ochi . Pentru un astfel de party trebuie spaţiu, de care cei de la Booz Time din păcate nu dispun.
Întristaţi că nu mai aveam unde păşi, am dat o fugă pînă la Retro Party la Studio, am sărit în sus de 2 ori şi după aia ne-am cocoţat în maşina The Fast and the Furious…şi duşi spre casă am fost.

Exit mobile version