Home

WEBTOP 2007 şi premiile pentru New Media Group

Vineri, după orele 18.00 s-a desfăşurat gala premiilor WEBTOP 2007 – concurs naţional care premiază cele mai bune platforme web dintre Prut şi Nistru.
Am mers toată echipa NMG acolo + сâţiva prieteni şi parteneri care ne sunt tare dragi ;).
Pronosticurile cu privire la produsele noastre s-au adeverit în proporţie de 80-90% : exista o mică incertitudine cu privire la poziţia pe care urma să o ocupe LadyClub şi blogul lui Tudor Darie. Toată lumea ghicise care va fi clasamentul primelor 2 locuri în categoria mass-media: ProTv-locul 1, UNIMEDIA – locul 2.

Câteva cuvinte despre WEBTOP

Cei 7 ani de WEBTOP demostrează că acest concurs are multe neajunsuri, dar în acelaşi timp este concursul de referinţă când vine vorba de aprecierea produselor destinate online-ului moldovenesc. Ediţia a 7-a a acestui eveniment nu a fost lipsită de neajunsuri, dar a reuşit să catalogheze mai mult sau mai puţin corect atuurile website-urilor autohotone.

WEBTOP 2007 pe paşi!

#1. O parte din comunitatea on-line a moldovenilor ştie ce înseamnă Internetics. Cei cărora le scapă denumirea vă spun că aceasta este numele concursului analog WEBTOP-ului, realizat în România. Organizatorii acestui eveniment lucrează foarte bine cu mediul on-line şi au grijă ca orice vizitator român, care navighează pe internet, să vadă cuvântul Internetics, ba chiar să citească despre el. (relaţionează cu blogerii, bannere de promovare. Simpals a fost partener WEBTOP. De ce nu a făcut un promo bun acestui eveniment?…că nu-i costa nimic).

#2. Organizatorii WEBTOP “au uitat” cât este de importantă presa în promovarea evenimentelor, etc. Deşi în lista partenerilor figura Info-Prim Neo, consider că a fost mult prea puţin. Aşteptam mult mai mult la acest aspect.
Punct slab WEBTOP 2007: WEBTOP nu are o persoană responsabilă de parteneriate şi promovare. Colaborarea cu presa/blogerii trebuie/a să fie mult mai proeminentă.

#3. Anul acesta s-au făcut 2 gafe vizibile (mari): Website-ul Zdob şi Zdub nu avea ce căuta la categoria comunităţi on-line. Ba mai mult, acesta a “urcat” pe podium.
În al doilea rând, toţi au rămas un pic mască, atunci când site-ul www.sanatate.md a luat premiu în categoria business. Pe toate le înţeleg, dar asta chiar am digerat-o greu.

#4. Invitaţiile s-au distribuit cu 2 zile înainte de premiere. Prea târziu! Rezultatul nu s-a lăsat aşteptat: aproape 1/3 din sala Gintei Latine a fost goală.

Împreună cu colegii de la NMG vom analiza posibilitatea de a ne implica şi susţine dezvoltarea WEBTOP în anii următori. Este o temă asupra căreia ar trebui să mediteze mai mulţi, pentru că dacă nu vom adopta o formă de implicare, vom asista la o degradare a calităţii concursului.
Trebuie să apreciem meritul Fundaţiei Soros de a împinge înainte acest concurs. În acelaşi timp e cazul să înţelegem că acest lucru nu va dura la nesfârşit şi trebuie să punem umărul la dezvoltarea WEBTOP începând de acum.

Mulţumim!

Prin intermediul blogului vreau să mulţumesc tuturor celor care au susţinut produsele New Media Group. Totodată doresc să menţionez că am o satisfacţie personală: nenumăratele şedinţe, analize, unde am vorbit despre poziţionare, brand şi strategie de promovare au dat randament maxim (reieşind din resursele disponibile) – fapt ce ne demonstrează atât nouă cât şi celorlalţi că suntem buni (deşi puţini).
Există şi un secret în acest succes: fiecare din noi suntem implicaţi emoţional în ceea ce facem şi ne autoidentificăm cu valorile şi obiectivele stabilite (reguli indispensabile într-o companie care doreşte să aibă succes).

Nu am fi reuşit fără copilul teribil al NMGŞtefan Ciorici (17 ani), care ne uimeşte de mulţi ani (într-o zi ne-am trezit cu un messenger propriu creat şi instalat pe serverul nostru 🙂 prin şmecherii tehnice şi animaţie flash…

Nu am fi reuşit fără Alexandru Dumitraş, programatorul nostru care are mâini şi logică de aur când vine vorba de o aplicaţie web sofisticată. E deosebit în felul lui şi pentru modul în care abordează lucrurile: nu există zi în care să nu râdem cu lacrimi.

Nu am fi reuşit fără vizitatorii noştri fideli, care reprezintă un impuls continuu pentru a ne perfecţiona…

Nu am fi reuşit fără invidioşi şi rău intenţionaţi, atitudinea cărora am reuşit să o transformăm într-un instrument de promovare…

Nu am fi reuşit dacă nu ne-am fi cunoscut…

Îţi mulţumim pentru că ne-ai fost alături!

P.S1.: Design-ul exterior al revistei Tehno Style (care se găseşte în sacoşa cu premii de la WEBTOP) are mari lacune. Dovada: În cadrul decernării premiilor WEBTOP, Dumitru Chitoroagă (Soros Foundation) nu a putut să citească denumirea revistei.
P.S2.: Faptul că ProTv.md s-a clasat pe locul 1 (categoria mass-media) este o provocare enormă pentru noi şi suntem mai hotărâţi ca niciodată să atacăm puternic pe segmentul de ştiri on-line. Păzea, că venim!!!

Exit mobile version