Home

Mişcări interesante pe piaţa de ISP din Moldova

Exact pe vremea asta, anul trecut stăteam pe malul Rinului în Luxemburg. Afară strălucea un soare frumos, apa râului se scurgea domol spre emisfera de sud a continentului, iar eu, cu notebook-ul pe braţe, verificam email-ul. Aveam conexiune internet wireless şi era pentru prima dată când am avut senzaţia de “internet everywhere”.

Mă întrebam atunci oare câţi ani vor trebui Republicii Moldova pentru a ajunge la sistemul de dezvoltare al Luxemburgului (sfera Internet) şi când se va întâmpla să merg prin Chişinău, să mă opresc în parc, să deschid notebook-ul şi să trimit un email urgent, sau de ce nu, să caut informaţii rapid, pe Google spre exemplu.

În urma cu câteva săptămâni am avut fericita ocazie să aflu despre un nou model de business în Chişinău: Internet Wi-Fi oriunde în Chişinău, gratuit în centrul oraşului (inclusiv în parc:D) şi cu plată în alte sectoare.

Chiar şi modalitatea de a plăti accesul la internet reprezintă o inovaţie pentru Moldova. Nu pot spune mai multe deocamdată (poate e secret) pentru că nu există ceva palpabil, dar se pare că lansarea noului serviciu se va face la Moldexpo, la ComInfo 2008.

Nu am decât să mă bucur că mergem înainte! Succes iniţiatorului proiectului!

Exit mobile version