Ieri, 24 Martie am reuşit să-l aducem pe Vladimir Filat la întâlnire neformală organizată de portalul de ştiri UNIMEDIA. Este primul eveniment de acest gen, care s-a desfăşurat în incinta localului Passepartout, care a reuşit să adune peste 25 de persoane interesate de personalitatea liderului PLDM.
A fost bine, am rămas mulţumit, notele acordate off-line-ului sunt bune şi ne “fac cu ochiul” că este loc şi de mai bine, însă am remarcat un lucru care m-a deranjat pe mine (nu vorbesc de alţii). Oamenilor, sau mai bine zis tinerilor le este frică să treacă de o barieră psihologică şi să adreseze întrebările care-i macină: De unde a adunat Vladimir Filat avere, câţi bani a adunat, cum a început, care e situaţia cu clădirea IPTEH (str. Ştefan cel Mare colţ cu Ismail), cine sunt partenerii lui, chiar o să cumpere 33 de maşini Dacia, ce firme are şi pe unde, câte procente are el şi partenerii lui…?
S-a discutat despre acestea, însă destul de superficial. Păcat că, fiind în rol de organizator nu am putut să adresez mai multe întrebări şi am reuşit să aflu că 10% din clădirea IPTEH aparţin unui cetăţean de origine română, 49 % sunt ale dlui Filat, iar restul aparţine unei companii cu sediul la Londra.
Despre alte probleme care s-a discutat puteţi citi mai multe în ştirea UNIMEDIA şi pe blogul lui Artur Gurău.
Sfatul meu pentru cei care vor participa la următoarele off-line-uri: fiţi mai îndrăzneţi, întrebaţi, formulaţi întrebări scurte la care se cere un răspuns scurt, întrebări tăioase, de actualitate şi nu generalităţi despre planul RM-UE şi corupţia în Moldova. Despre acestea se vorbeşte în fiecare zi la TV. Rostul offline-urilor este de a afla alte lucruri, decât cele care le cunoaştem deja.
Voie bună!